Janik Siner osvojio Majami Open pobedom nad Grigorom Dimitrovim

Janik Siner osvojio Majami Open pobedom nad Grigorom Dimitrovim

Janik Siner je nastavio svoj trijumfalni niz u 2024. godini osvajanjem Majami Opena, pobedivši Grigora Dimitrova rezultatom 6-3, 6-1 u finalu.

Siner je prikazao besprekornu igru na stadionu NFL Majami Delfinsa, osvojivši svoj prvi Majami Open i postigavši skor od 22-1 u ovoj sezoni. Ovaj 22-godišnji šampion Australijan Opena 2024. pokazao je samopouzdanje i odlučnost uprkos podršci publike Dimitrovu.

Izrazivši zadovoljstvo zbog osvajanja velikog trofeja, Siner je istakao važnost pobede i svoju sreću: „Ovo mi je bio treći put u finalu i mislio sam da će ovaj put biti srećan. Zaista sam srećan što mogu da držim ovaj veliki trofej.“

Siner je pokazao dominaciju na terenu, sprečavajući samo jedan brejk poen i ne dozvoljavajući protivniku da ga poremeti. Ovaj trijumf mogao bi ga učiniti rani favorit za predstojeće Otvoreno prvenstvo Francuske.

Dimitrov, 10 godina stariji od Sinera, ostvario je svoj prvi plasman u prvih 10 rang-lista od 2018. godine, dok je Siner dosegnuo drugo mesto – najviši plasman u svojoj karijeri.

Sinerov trijumf zatvara turnir u Majamiju, gde su američki teniseri takođe ostvarili uspeh u dublu, dok nijedan Amerikanac nije napredovao dalje od osmine finala u singlu.