Đukić Dejanović: Uspešno završen probni završni ispit

Đukić Dejanović: Uspešno završen probni završni ispit

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je svim učenicima osmog razreda i polaznicima funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, nastavnicima i školama na uspešno realizovanom probnom završnom ispitu.

Budući srednjoškolci dva dana su proveravali znanje na probnom završnom ispitu. Rezultati testova iz matematike, srpskog – odnosno matenjeg jezika i izabranog predmeta biće poznati sledeće nedelje. Pomoći će da 67.000 osmaka, ali i njihovi profesori, vide šta još treba da urade do pravog testa.

Od izbornih predmeta đake ove godine najviše interesuje geografija, a najmanje fizika. Oni koji posle probnog završnog ispita žele da zamene izborni predmet, mogu to da urade od 8. do 11. aprila. Završni ispit polažu od 17. do 19. juna.

Ministarka prosvete čestitala je đacima na uspešno realizovanom probnom završnom ispitu.

„Nastavite da se trudite i predano radite da biste uspešno završili nastavnu godinu i pripremili za završni ispit. Verujem u vaše sposobnosti, kao i posvećenost i predan rad vaših nastavnika koji su uvek tu da vam pruže podršku. Uverena sam da ćete i na završnom ispitu pokazati svoje znanje i ostvariti značajne rezultate“, rekla je ministarka.