Halep se vratila na teren nakon suspenzije za doping, ali poražena na Otvorenom prvenstvu Majamija

Halep se vratila na teren nakon suspenzije za doping, ali poražena na Otvorenom prvenstvu Majamija

Dvostruka šampionka Grend slema, Simona Halep, vratila se profesionalnom tenisu nakon smanjenja suspenzije za doping, odigravši svoj prvi meč u utorak na Otvorenom prvenstvu u Majamiju. Međutim, njena povratnička utakmica nije završena kako je želela, jer je poražena rezultatom 1-6, 6-4, 6-3 od Paule Badose.

Halep, koja je izgledala sjajno u prvom setu, kasnije je naišla na probleme, uključujući i fizičke tegobe sa ramenom. Iako rezultat nije bio onakav kakav je očekivala, Halep je pokazala odlučnost da se ponovo takmiči, a njen povratak na teren je pozdravljen od strane navijača.

Halep nije igrala na turneji od 2022. godine, kada je bila suspendovana zbog pozitivnog testa na zabranjeni lek. Međutim, Sud za sportsku arbitražu nedavno je smanjio njenu suspenziju na devet meseci, što joj je omogućilo da se vrati na teren. Iako je poražena u prvom meču nakon pauze, Halep je pokazala odlučnost da se ponovo takmiči na najvišem nivou.

Njen protivnik, Paula Badosa, takođe je plasirana u meč drugog kola, gde će se sastati sa Arinom Sabalenkom. Iako je Sabalenka prijavljena na turnir, vest o smrti njenog partnera, penzionisanog hokejaša Konstantina Kolcova, potresla je tenisku zajednicu. Kolcov je pronađen mrtav u ponedeljak, a policija Majamija je saopštila da se ne sumnja na prekršaj.