Makabi nadmašio Crvenu zvezdu u dramatičnom okršaju Evrolige

Makabi nadmašio Crvenu zvezdu u dramatičnom okršaju Evrolige

U napetom meču 29. kola Evrolige, košarkaši Makabija uspeli su da slome otpor Crvene zvezde i ostvare važnu pobedu rezultatom 84:80. Makabi, sa skorom 16-13, nastavlja svoj put ka nokaut fazi, dok je priča za Zvezdu, sa skorom 10-19, okončana.

Iako oslabljeni neigranjem nekoliko ključnih igrača, izabranici Janisa Sferopulosa pokazali su izvanredan nivo igre tokom prvog poluvremena, stvarajući prednost od 16 poena (47:31) na semaforu.

Međutim, Makabi se nije predao. Uspeo je da smanji zaostatak na samo osam poena uoči poslednjeg kvartala (53:61), a zatim je postepeno dostigao izjednačenje (63:63). Zvezda je pokušala da zaustavi njihov nalet, ali nije uspela u tome.

„Bili smo oslabljeni, nedostajalo nam je pet igrača, borili smo se, dali sve od sebe, ali je na kraju više snage i energije imao Makabi. Pokazali smo dva lica. U prvom poluvremenu smo igrali dobru odbranu, imali smo dobra rešenja u napadu“, naglasio je Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde.

Dodao je: „Veliki uticaj na epilog meča imao je umor. Igrali smo bez pet igrača, nismo imali dovoljno momaka u rotaciji, a samim tim nismo imali dovoljno snage ni fokusa.“

Sferopulos je istakao da je primarni cilj oporaviti povređene igrače kako bi se tim kompletnirao i nastavio borbu u preostalim utakmicama.

„Jago je trenutno u bolnici, po svemu sudeći ima lakši potres mozga, ali smo naravno odlučili da obavimo detaljne preglede“.

U narednoj rundi, Makabi će se suočiti sa ekipom Asvela kod kuće, dok će Zvezda dočekati Panatinaikos u Beogradu.