Liverpul i Man Siti su remizirali 1-1 u uzbudljivom meču Premijer lige na Enfildu

Liverpul i Man Siti su remizirali 1-1 u uzbudljivom meču Premijer lige na Enfildu

Liverpul je uzvratio nerešenim rezultatom 1-1 sa Mančester Sitijem u nedelju u poslednjem meču Premijer lige između Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole pre nego što se nemački trener povukao na kraju sezone.

Aleksis Mek Alister je izveo penal u 50. minutu i ​​poništio udarac Džona Stounsa u prvom poluvremenu na Enfildu.

Žreb je zadržao drugoplasirani Liverpul jedan bod ispred branioca titule Sitija na trećem mestu i iza lidera Arsenala po gol-razlici. Arsenal je bio na vrhu nakon pobede od 2-1 protiv Brentforda u subotu.

Malo je toga što bi razdvojilo Klopa i Gvardiolu u jednom od najtrajnijih rivalstava engleskog fudbala i ta tema se nastavila u ovom najnovijem uzbudljivom susretu.

Klop je najavio da će ovo biti njegova poslednja sezona u klubu iz Merzisajda i namerava da izađe u stilu osvajanjem titule druge lige i potencijalno četvorostrukim trofejima.

Pobeda u nedelju bi Liverpulu donela četiri boda prednosti u odnosu na Siti.

Ali izgledalo je da bi Gvardiola mogao da obezbedi tek drugu pobedu protiv Klopa na Enfildu nakon što je Stouns izveo korner Kevina De Brujnea u 23.

Mek Alister je izjednačio pet minuta u drugom poluvremenu nakon što je golman Sitija Ederson oborio Darvina Nunjeza u petercu.

Šanse su dolazile i nestajale na oba kraja, a Luis Dijaz je promašio jedan na jedan, a Fil Foden i Džeremi Doku iz Sitija su pogodili stolariju.