Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna

Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je važno što postoji jedinstvo Republike Srpske i Srbije i naveo da je bitno da vlast u Srbiji ostane snažna i moćna.

„Zato je važno da budemo zajedno, da zajedno slavimo sve naše pobede. Verujem u srpski narod, u srpske države,Srbiju i sve ono što ona može da uradi. Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna, snažna. Vi ste ovde u Pambukovici dali svoj doprinos, nesumnjivo“, poručio jeDodiku selu Pambukovica, koje je posetio zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je naveo da ima mnogo mesta u Republici Srpskoj koja imaju ista imena kao mesta u Srbiji, što, prema njegovim rečima, dokazuje da smo jedan narod.

Istakao je kako često dolazi u Srbiju i kako može da primeti da se Srbija digla.

Dodik se osvrnuo na izjavu Vučića opritiscima na Srbijukoji dolaze spolja i naveo da se i Republika Srpska suočava sa istim pritiscima.

„Svaki dan nam nešto izmišljaju novo, u nastojanju da nam uruše identitet, da kažu da nismo narod, da ne gledamo na Srbiju, a mi uporno gledamo. A oni misle da je to neki inat. Oni misle da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgubimo naš identitet i da je Srbija negde tamo daleko, nedostižna za nas, a nama je tako blizu“, istakao je Dodik.