Boris Rojević zvanično predstavljen kao novi selektor Srbije

Boris Rojević zvanično predstavljen kao novi selektor Srbije

Rukometni stručnjak Boris Rojević je zvanično predstavljen kao novi selektor rukometne reprezentacije Srbije u porstorijama Rukometnog saveza Srbije.

Posle smene Tonija Đerone, trener prvaka Srbije Vojvodine Boris Rojević stupa na klupu „Orlova“.

Rojević je na konferenciji za medije u prostorijama RSS-a naveo da ekipu čeka ozbiljan rad.

”Izuzetna mi je čast što sam izabran da preuzmem seniorsku reprezentaciju. Rezultati nisu bili sjajni prethodnih godina i čeka nas ozbiljan rad. Od igrača koji su deo nacionalnog tima očekujem maksimalno zalaganje na svakom treningu, utakmici, borbu za svaku loptu. Zahvalan sam na svoj podršci svih ljudi iz srpskog rukometa, posebno Rukometnog saveza koji su me dočekali raširenih ruku”, istakao je Rojević.

Funkcija direktora seniorske reprezentacije dodeljena je bivšem reprezentativcu Marku Vujinu.

”Zahvalan sam predsednici Delić i UO RSS što mi je ukazao poverenje da preuzmem ovu odgovornu ulogu. Takođe, moram da isteknem i zahvalnost gospodi Bajatoviću i Zbiljiću što su podržali da pored našeg angažmana u Vojvodini, se damo na raspolaganje reprezentaciji. Ovo je nova uloga za mene u nacionalnom timu, ali znam da će mi igračko iskustvo pomoći u tome. Sa druge strane, zbog pozicije koju obavljam u srpskom rukometu smatram da imam iskustvo i kvalitet, kao i znanje koje nosim iz svih klubova za koje sam igrao da mogu da doprinesem da se igrači u reprezentaciji bolje osećaju, ali i da budem na raspolaganju stručnom štabu i Rukometnom savezu Srbije kao adekvatna spona”, zaključio je nosilac nacionalnog priznanja, vicešampion Evrope iz srebrne generacije 2012. godine.