Predsednica Kosova zahvaljuje Erdoganu na podršci, upozorava na situaciju u Ukrajini

Predsednica Kosova zahvaljuje Erdoganu na podršci, upozorava na situaciju u Ukrajini

Predsednica Kosova, Vjosa Osmani, izrazila je zahvalnost turskom predsedniku Tajipu Redžepu Erdoganu na podršci i prijateljstvu prema Kosovu. Na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji, Osmani se sastala sa Erdoganom, gde su potvrdili važnost dobrih bilateralnih odnosa.

Na svom Fejsbuk profilu, Osmani je istakla zadovoljstvo ponovnom potvrdom bliskih veza između dve zemlje i angažmana na jačanju međusobnih odnosa.

Takođe, na forumu u Antaliji, Osmani je uputila upozorenje u vezi sa situacijom u Ukrajini, istakavši da Rusija neće stati samo na ratu u Ukrajini. Naglasila je da Zapadni Balkan spada među regione koji su ugroženi i pozvala na rešenje za okončanje sukoba u Ukrajini.

Osmani je takođe izrazila zabrinutost zbog uloge Srbije u destabilizaciji regiona, nazivajući je „produženom rukom Rusije“. Upozorila je da bi nedostatak mirnog rešenja za sukob u Ukrajini mogao imati negativne posledice koje bi se proširile i na Zapadni Balkan.

Ova izjava predstavlja još jedan korak u nastojanjima Kosova da očuva stabilnost regiona i izrazi podršku Ukrajini u njenim naporima za mirno rešenje sukoba.