Liverpulova kriza povreda se pogoršava pred ključne utakmice

Liverpulova kriza povreda se pogoršava pred ključne utakmice

Liverpul se suočava sa produbljivanjem krize povreda, pri čemu je Ryan Gravenberch poslednje ime na listi igrača koji su nedostupni lideru Premijer lige, dok se Vataru Endo sumnja za meč petog kola FA kupa protiv Sautemptona u sredu.

Gravenberch je zadobio povredu skočnog zgloba tokom nedeljnog trijumfa u finalu engleskog Liga kupa protiv Čelsija i bio je iznet na nosilima, dok je Endo napustio stadion Vembli na štakama i u zaštitnoj čizmi.

„Potrebna su nam čuda sa nekoliko igrača“, rekao je u utorak menadžer Liverpula Jürgen Klopp. „Ne želim da ih isključujem predugo. Ali to je dirljivo sa mnogo igrača koji nisu bili dostupni za finale: Darwin (Nunez), Mo (Salah), Dom (Szoboszlai) – moramo da vidimo šta mogu da urade.

Gravenberch će izostati iz igre najmanje dve utakmice zbog oštećenja ligamenata, dodao je Klopp.

Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara i golman Alisson Becker su ostali ključni igrači bez kojih je Klopp morao da radi poslednjih nedelja.

Ipak, Liverpul ostaje u trci za četiri trofeja posle nedeljne pobede od 1-0 protiv Čelsija. Klub iz Merzisajda je bod ispred Manchester City-a na vrhu tabele i još uvek se takmiči za FA kup i Ligu Evrope.