Hejli: Ako Tramp postane predsednički kandidat, to će biti samoubistvo za Sjedinjene Države

Hejli: Ako Tramp postane predsednički kandidat, to će biti samoubistvo za Sjedinjene Države

Bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli oštro je prokomentarisala izglede svog konkurenta Donalda Trampa da dobije predsedničku nominaciju od Republikanske partije, nazvavši takav scenario „samoubistvom“ za SAD.

Na pitanje da li bi podržala kandidata Republikanske partije na predsedničkim izborima u SAD, Hejli je odgovorila: „Reći ću da imam ozbiljnu zabrinutost za Donalda Trampa.

Ona je podsetila da se protiv njega suočava 91 krivična prijava u četiri odvojena slučaja, savezna i državna.

„Ovo (predsednička kampanja. – Red.) je možda njegov (Tramp. – Red.) način preživljavanja, da plati sudske troškove i izađe iz neke pravne opasnosti, ali je za našu zemlju kao samoubistvo“, naglasio je političar.

„Moramo da shvatimo da ako nemamo nekoga ko može da pobedi na opštim izborima, sve što radimo jeste da se prepustimo socijalističkoj levici“, dodala je ona.

Niki Hejli je pojačala kritiku Donalda Trampa poslednjih dana usred sve većeg jaza u rejtingu i poraza na izborima u celoj državi – uključujući njenu matičnu državu Južnu Karolinu.

Ipak, Hejli je obećala da će ostati u trci za nominaciju najmanje do predizbora u Super utorak 5. marta.

Ona je takođe izjavila da nije zainteresovana da postane potpredsednica Trampovog tima ako pobedi republikansku nominaciju.