Crvena Zvezda danas igra protiv Čukaričkog

Crvena Zvezda danas igra protiv Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće utakmicu 22. kola Superlige Srbije protiv Čukaričkog. Meč je na programu 16.00 na stadionu „Rajko Mitić“. Pored gradskog rivaliteta, duel će zasigurno biti obeležen i zanimljivošću da Zvezdu predvodi Vladan Milojević, a za Čukarički nastupa njegov sin Nemanja.

Gradski derbi Zvezde i Čukaričkog biće ujedno i preduvertira za duel 24. kola između večitih rivala – Zvezde i Partizana.

Navijači Zvezde koji kupe ulaznicu za meč protiv Čukaričkog, automatski će obezbediti kartu za 172. večiti derbi koji je zakazan za 9. mart na stadionu “Rajko Mitić”.

Zvezdu, počevši od Čukaričkog, očekuju tri runde u Superligi Srbije sa timovima iz vrha tabele. Posle utakmice protiv crno-belih sa Banovog brda, crveno-beli će igrati protiv TSC-a i potom, kao što je navedeno sastaće se sa Partizanom.

Crvena zvezda i Čukarički su do sada odigrali 67 utakmica, računajući sva takmičenja. U susretima gradskih rivala, Zvezda je slavila na 53 meča, uz četiri remija i 10 poraza, te gol razliku 108:39.

Posmatrajući kroz klupsku istoriju, najubedljiviju pobedu, Zvezda je ostvarila protiv popularne Čuke 1996/97, 8:1.

Poslednji međusobni duel odigran je Banovom brdu 16. septembra 2023. godine u prvom delu tekuće sezone. Crno-beli su bili bolji 2:1.