Osnivač FTX-a menja advokata pred izricanje kazne

Osnivač FTX-a menja advokata pred izricanje kazne

Sem Bankman-Frid, osnivač FTX-a, kratko se pojavio u sudnici u Njujorku u sredu kako bi promenio advokata pre nego što mu bude izrečena kazna sledećeg meseca. Bankman-Frid će se suočiti sa mogućnošću dugog boravka iza rešetaka nakon novembarske presude po optužbama za žičanu prevaru i zaveru, usled čega je propala njegova nekada druga po veličini kripto razmena, FTX.

Bankman-Frid je nekada bio ključna figura u industriji kriptovaluta, ali je sada suočen sa ozbiljnim optužbama za prevare u vrednosti od najmanje 10 milijardi dolara. Na sudu je delovao smršano i skrušeno, dok je priznao da koristi antidepresive i lekove kako bi održao koncentraciju.

Odgovarajući na pitanja sudije, Bankman-Frid je izrazio želju da zadrži Marka Mukasija kao svog advokata, uprkos potencijalnim sukobima interesa zbog Mukasijevog prethodnog zastupanja drugog klijenta koji se takođe smatra žrtvom Bankman-Frieda.

Mukasi će podneti argumente za svoje zastupanje sledećeg utorka, dok Bankman-Frid ostaje u nadi da će mu nova pravna strategija pomoći u izbegavanju stroge kazne koja mu preti.