Rusi po drugi put u toku dana gađaju Kupijansk

Rusi po drugi put u toku dana gađaju Kupijansk

Ruske trupe granatirale su Kupijansk u Harkovskoj oblasti drugi put za dan, a pod ruševinama upravne zgrade komunalnog preduzeća možda ima ljudi, rekao je načelnik Oblasne vojne uprave Harkov Oleh Sinjehubov.

„Još tri udara sličnim navođenim avio-bombama izvršena su pre 30 minuta na lokalno komunalno preduzeće. Jedinice Državne službe za vanredne situacije takođe sprovode akciju spasavanja, jer imamo saznanja da se pod ruševinama upravne zgrade mogu nalaziti ljudi. “, rekao je načelnik Područne uprave.

Pored toga, granatirana su sela Čorne i Prikolotne u okrugu Kupiansk.

„Tamo su uništene dve obrazovne ustanove“, obavestio je Sinjehubov.

Kako je saopštila Državna služba za vanredne situacije, spasioci nastavljaju da rade na pogođenom mestu napada. Četiri osobe su spasene iz ruševina.

„U granatiranju su uništena tri dvospratna stambena objekta. Oštećenje je pretrpeo i privatni sektor. Oštećeno je najmanje 10 privatnih kuća. Eksplozije su izazvale dva požara u zgradama“, saopštila je služba.

U akciji potrage učestvuje 57 spasilaca.

Kako je saopšteno, ruske trupe su granatirale Kupijansk u oblasti Harkova oko 13.30 časova. 17. februara uništivši dvospratnicu i nekoliko privatnih kuća. Pet osoba je povređeno.

Prema navodima policije, Rusi su bacili više od 10 vođenih i visokoeksplozivnih bombi na stambena naselja.