Tanović: Socijalista predsednik Skupštine Kragujevca, naprednjak sekretar – kriza vlasti očigledna

Tanović: Socijalista predsednik Skupštine Kragujevca, naprednjak sekretar – kriza vlasti očigledna

Predsednik POKS Kragujevac Milan Tanović rekao je da „nije logično da SPS dobije mesto predsednika skupštine grada Kragujevca, a da sekretar skupštine bude iz SNS“.

Tanović ističe da naprednjaci nemaju poverenje u kadrove SPS-a.

„Lepo je to uvio u foliju gospodin Miroslav Petrašinović (SNS) svojim izlaganjem, hvaleći zrelost Ivice Momčilovića da izabere sekretara koji nije iz njegove stranke, izjavljujući da je to iznenađenje, međutim svako ko poznaje političku situaciju u gradu, svestan je da tu nešto ne štima. Na taj način se šalje poruka da SNS nema poverenja u SPS ili da SPS nema kadar za tu funkciju. Imamo prvu naznaku krize vlasti“, kaže Milan Tanović, odbornik POKS-a u kragujevačkoj skupštini.

To su, prema njegovim rečima, potvrdili lider SNS u Kragujevcu i bivši gradonačelnik Nikola Dašić i novi predsednik skupštine Ivica Momčilović, prvi socijalista Kragujevca, pokušavajući za skupštinskom govornicom da opravdaju ovakav izbor.

„Ono što je svakako zrelo, zrelo je da se promeni vlast. Promenljivost vlasti je korisna za svako društvo i oličenje je demokratije“, zaključuje Tanović.

Na funkciju sekretara Skupštine grada Kragujevca na konstitutivnoj sednici 13. februara imenovana je diplomirana pravnica Nataša Petrović.