Crna Gora: Krivična prijava protiv Mandića zbog isticanja srpske zastave

Crna Gora: Krivična prijava protiv Mandića zbog isticanja srpske zastave

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podneli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj isticanjem zastave Srbije u svom kabinetu, saopštio je Andrija Nikolić, poslanik DPS-a.

Andrija Nikolić je rekao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.

Naveo je da su podneli krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića zbog isticanja zastave strane države, Srbije, u svom kabinetu u Skupštini.

„Mandić je suprotno zakonu u svom kabinetu istakao zastavu strane države, koja je uređena Zakonom o upotrebi zastave, grba i himne države Srbije, a zvanice nisu bili predstavnici države Srbije i time unizio Skupštinu. Time što je istakao zastavu koja je simbol samo jednog dijela naroda on je izvršio krivično djelo diskriminacija, protivno članu 8. Ustava“, kazao je Nikolić.

Poručio je da bi Mandić trebalo da bude predsednik Skupštine svih naroda, a ne samo jednog dela.

“Andrija Mandić ima političku ulogu da mijenja karakter Crne Gore i da to radi sa interesom da je isporuči onima koje godinama služi i svi se prave da to ne vide. On da je u kontinuitetu proizvodi političke podjele u zemlju i želi da uvede Crnu Goru u “srpski svet”. Mislimo da u postupanju Mandića ima puno skandaloznog i puno toga u domenu krivično-pravne odgovornosti i da će ga tužilaštvo saslušati”, kazao je Nikolić.

Ranije je iz Skupština Crne Gore saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore.