Milan pobedio Napoli, Atalanta trijumfovala protiv Đenove

Milan pobedio Napoli, Atalanta trijumfovala protiv Đenove

Milan je iznenadio drugoplasirani Juventus pobedom nad Napolijem na San Siru, ostvarivši prvu pobedu u Seriji A protiv Napolija kod kuće posle gotovo decenije. Udarcem Tea Ernandeza u prvom poluvremenu, Milan je došao do tesne pobede od 1:0 nad braniocem titule u nedelju, približivši se na samo bod zaostatka za Juventusom.

Bjankoneri su prošlog vikenda doživeli poraz od lidera lige Inter iz Milana sa 1-0, a sada će se suočiti s Udinezeom na domaćem terenu u ponedeljak.

Inter je pobedio Romu rezultatom 4-2 u subotu, otvarajući prednost od sedam bodova na vrhu Serije A.

Napoli je zadržao sedmo mesto na tabeli, a Milan nije uspeo da pobedi Napoli kod kuće u ligi od 2014. godine. Ipak, Milan je uspeo da zabeleži pobede nad Napolijem u Kupu Italije i Ligi šampiona prošle godine.

U drugom meču, Atalanta je trijumfovala nad Đenovom sa 4-1, pri čemu je šarl De Keteler postigao izuzetan gol koji je postavio ekipu na put ka pobedi. Đenova je izjednačila rezultat nakon pauze, ali je Teun Koopmajners vratio prednost Atalanti. Bivši defanzivac Đenove, Davide Zapakosta, i El Bilal Ture postigli su golove u nadoknadi vremena drugog poluvremena.

Atalanta sada ima tri boda iznad Bolonje, koja je zauzela peto mesto pobedom nad Lečeom od 4-0. Fiorentina je takođe ostvarila važnu pobedu, trijumfujući nad Frozinoneom sa 5-1.

Hellas Verona je ostala u zoni ispadanja nakon remija od 0-0 protiv Monce.