Ubedljivi Partizan u Laktašima prekinuo seriju poraza

Ubedljivi Partizan u Laktašima prekinuo seriju poraza

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju ekipu Igokee rezultatom 98:52 u meču 20. kola ABA lige.

Nakon pet uzastopnih poraza, „crno-beli“ su došli do trijumfa koji će im biti od velikog rezultatskog, ali i psihološkog značaja pred početak Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je bolje započeo meč predvođen Mateušom Ponitkom i Brunom Kaboklom, pa je nakon pet odigranih minuta imao šest poena prednosti. Domaću ekipu je u igri održavao Marko Jošilo koji je prvu četvrtinu završio sa sedam postignutih poena.

Pogodak za tri poena Ognjena Jaramaza na 40 sekundi pre kraja prve deonice doneo je Partizanu plus osam, ali je Igokea uspela da sa dve trojke u poslednja dva napada priđe na samo dva poena zaostatka – 21:23.

Drugu četvrtinu su obe ekipe započele u sporijem ritmu, uz veliki broj grešaka i promašenih šuteva. Međutim, kako se kraj prvog poluvremena bližio kraju, Partizan je uspevao da pronađe bolji napadački ritam i odigra značajno agresivniju odbranu.

Balša Koprivica je dobio nešto veću minutažu i iskoristio je pre sve svega svojim odličnim postavljanjem pod oba obruča. Igokea je većinu svojih napada završavala iznuđenim rešenjima, te je ekipa Željka Obradovića stigla do 16 poena prednosti – 33:49.

U nastavku je Partizan uspeo da dodatno uveća svoje vođstvo i već nakon nekoliko minuta treće deonice bilo je jasno da će zabeležiti 14. abaligašku pobedu.

Balša Koprivica je nastavio sa odličnim izdanjem, pokazavši da može biti veliki faktor za „crno-bele“ u narednom periodu, naročito na Kupu Radivoja Koraća. Igokea je nastavila da se muči protiv dobro organizovane odbrane protivnika, pa je razlika pred ulazak u poslednju deonicu iznosila 29 poena – 43:72.

U poslednjoj četvrtini Partizan je rutinski priveo meč kraju i dodatno povećao razliku, pritom odmorivši većinu nosilaca koje očekuje serija teških mečeva u narednom periodu.

Odličnu utakmicu odigrao je i Mateuš Ponitka koji je postigao 16 poena i pokazao Željku Obradoviću da se na njega može računati pred najvažniji deo sezone.

Uz Ponitku, najefikasniji igrač Partizana bio je Kaboklo koji je postigao 14 poena, dok je Koprivica dodao 13, uz devet skokova. U timu Igokee istakao se Edin Atić sa 10 poena.

Partizan će u narednom kolu dočekati Cedevita Olimpiju, dok će Igokea gostovati Budućnosti.