Inter prekinuo savršen rekord De Rosija, pobedio Romu sa 4-2

Inter prekinuo savršen rekord De Rosija, pobedio Romu sa 4-2

Inter Milan je sjajnim nastupom u drugom poluvremenu pobedio Romu sa 4-2 u subotu na kiši, prekidajući tako savršen rekord trenera Danielea De Rosija.

Golovi Đanluke Manćinija i Stefana El Šaravija doveli su Romu u vođstvo na poluvremenu nakon što je Frančesko Ačerbi otvorio za Inter. Ali Neroazuri su preokrenuli stvari odmah posle pauze udarcem Markusa Turama, koji je takođe iznudio autogol novog defanzivca Rome Anđelina.

Alesandro Bastoni je završio meč kasno, pošto je Inter bio sedam bodova iznad drugoplasiranog Juventusa. Bjankoneri mogu da smanje zaostatak na četiri boda pobedom na svom terenu protiv Udinezea koji mu preti ispadanje u ponedeljak, ali će tada odigrati meč više od Intera.

Roma je ostala bod iza četvrtoplasirane Atalante nakon prvog poraza De Rosija. Bivši fudbaler Rome pobedio je u sva tri meča kao trener nakon što je zamenio otpuštenog Žozea Murinja.

Neroazuri su ostali bez trenera Simonea Inzagija na klupi u Rimu nakon što je pokupio peti žuti karton u sezoni u pobedi prošlog vikenda nad Juventusom.

Suspendovani Inzagi je sa tribina gledao kako njegov tim dolazi u vođstvo u 17. minutu — uz pomoć bivšeg igrača Intera.

Bivši napadač Neroazura Romelu Lukaku je glavom izveo korner Intera, ali samo do Acerbija, koji je glavom uputio u zadnji deo mreže.

Međutim, Roma je izjednačila u 28. minutu kada je slobodan udarac doleteo preko vrha, a Manćini je iz neposredne blizine šutirao glavom u donji desni ugao.

A Roma je preokrenula meč na kraju poluvremena pošto je kontranapad poslao El Šaravija u sprint u prostor i on je uputio udarac koji je pogodio prečku i levu stativu pre nego što se takođe odbio od desne stative i ušao.

Ali Inter je preuzeo kontrolu odmah na početku drugog poluvremena pošto je odmah pokazao svoj potencijal.

Thuram je petom pogodio centaršut Matea Darmijana četiri minuta nakon prekida i činilo se da je sedam minuta kasnije ispalio Inter sa skoro identičnim golom – ovog puta centaršutom Henriha Mhitarjana – ali je Anđelinjo bio taj koji je dobio poslednji dodir.

Benjamin Pavard je takođe pogodio stativu Intera pre Kastonijevog kasnog gola, njegovog prvog u više od dve godine.