Leverkuzen šokirao Bajern sa 2:0, otvara put ka Bundesligi

Leverkuzen šokirao Bajern sa 2:0, otvara put ka Bundesligi

Aleks Grimaldo je postigao gol dok je Bajer iz Leverkuzena u subotu pobedio Bajern Minhen sa 2:0, otvarajući tako prednost od pet bodova na vrhu Bundeslige.

Sezona je karnevala u Rajni, a navijači Leverkuzena, mnogi od njih u kostimima, imali su mnogo za slavlje dok je tim Ćabija Alonsa dokazao svoju titulu. Leverkuzenu je to bila 31. utakmica ove sezone bez poraza u svim takmičenjima.

Nakon početka koji je odložen zbog protesta navijača, igrač Bajerna je bio taj koji je postigao prvi gol – ali nije igrao za Bajern.

Desni bek Josip Stanišić, poslat na pozajmicu u Leverkuzen na početku sezone, pojavio se na daljoj stativi i pogodio niski centaršut Roberta Andricha u 18. minutu nakon što je izgledalo da je Bajern bio iznenađen brzim ubacivanjem Leverkuzena.

Stanišić je podigao ruke u znak izvinjenja i jedva proslavio svoj prvi gol u Bundesligi posle skoro dve godine, iako su njegovi saigrači to svakako učinili.

Leverkuzen je postigao 2-0 oštrom kontrom početkom drugog poluvremena, Grimaldo je sprintao niz levi bok i odigrao jedan-dva sa Natanom Telom pre nego što je šutirao preko golmana Manuela Nojera.

Džeremi Frimpong je dodao trećinu u nadoknadi vremena u praznu mrežu nakon što je Nojer izveo korner Bajerna.

Hari Kejn je postigao 24 gola u 20 utakmica u Bundesligi otkako se pridružio Bajernu, ali je imao malo šansi da postigne gol pošto ga je Leverkuzen izbacio iz igre.

Takođe u subotu, Union Berlin je pobedio Volfsburg sa 1-0 u utakmici koja je imala ponovljene prekide, ukupno oko 30 minuta, dok su navijači bacali teniske loptice na teren u znak protesta zbog planiranog investicionog sporazuma lige.