Završnica Svetskog prvenstva u vaterpolu – Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Kine

Završnica Svetskog prvenstva u vaterpolu – Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Kine

Završena je grupna faza Svetskog prvenstva u vaterpolu. Srbija je izborila direktan plasman u četvrtfinale, a protivnik će joj u utorak biti bolja reprezentacija iz duela Hrvatske i Kine.

Vaterpolisti Srbije su bez poraza okončali takmičenje u grupi C Svetskog prvenstva u Dohi. Savladali su Japan, Crnu Goru i Sjedinjene Američke Države. Najvažnije, izborili su plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je na nedavno završenom šampionatu Evrope zauzela sedmo mesto, dok je prošle godine u Fukuoki na Svetskom prvenstvu bila četvrta.

Prvenstvo sveta u Dohi bila je prilika da se popravi utisak. Za sada je to učinjeno, ali se u nastavku takmičenja očekuju teži mečevi u borbi za medalju, pre svega četvrtfinalna utakmica.

Protivnik Srbiji biće u utorak bolja selekcija iz duela Hrvatske i Kine. Taj meč je na programu u nedelju od 10.00 sati. Vicešampioni Evrope slove za favorite protiv Kineza. 

Direktan plasman u četvrtfinale, na osnovu liderskih pozicija u grupi, obezbedile su, uz Srbiju, reprezentacije Španije, Grčke i Mađarske. Pomenute selekcije moraće da sačekaju bolje timove iz osmine finala.