Predsednik Vučić razgovarao sa generalnim sekretarom UN o situaciji na KiM

Predsednik Vučić razgovarao sa generalnim sekretarom UN o situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje utiske nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom u NJujorku, gde su analizirali situaciju na Kosovu i Metohiji. Vučić je istakao da je većina članica Saveta bezbednosti UN jasno izrazila neslaganje sa potezima Aljbina Kurtija, posebno u vezi sa odlukom o uvođenju dinara kao valute na Kosovu i Metohiji.

Nakon razgovora sa Guterešom, Vučić je naglasio važnost saglasnosti koju su postigli po mnogim pitanjima, kao i značaj razmene mišljenja sa iskusnim liderom kao što je generalni sekretar UN.

Odgovarajući na pitanje o porukama Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa ukidanjem dinara na Kosovu i Metohiji, Vučić je istakao da će sada biti vidljivo kako će Priština reagovati na te poruke.

Osvrćući se na rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, Vučić je izrazio ogorčenje, nazivajući je „izrazom nemoći partija bivšeg režima“ i ističući da lista okupljena oko Srpske napredne stranke pobedila na izborima. Takođe je podsetio na postupanje policije tokom nedavnih protesta u Srbiji, naglašavajući napore policije u očuvanju mira i reda.

Vučić je zaključio da će rezolucije i kritike doći i proći, ali da će sramota opozicije ostati večna, naglašavajući odlučnost vlasti da nastavi sa svojim politikama i planovima.