Teniseri Srbije protiv Grčke u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa

Teniseri Srbije protiv Grčke u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Grčke u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Londonu.

Srbija će dočekati selekciju Grčke u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, a meč će biti odigran od 13. do 15. septembra.

Selektor Srbije Viktor Troicki ističe da su srpski teniseri dobili neugodnog protivnika koji u svojim redovima ima sjajnog Stefanosa Cicipasa.

„I pored njega nemaju vrhunske tenisere. Njegov mlađi brat je u top 100 u dublu. Braća Cicipas umeju da odigraju dobro u tom segmentu. Što se nas tiče, moramo da pokažemo kvalitet na terenu, da damo sve od sebe. Igramo ponovo kod kuće. Naše je da se što bolje pripremimo do septembra i da zaboravimo dva bolna poraza, u Kraljevu od Slovačke i od Italije u Malagi i da krenemo na bolje“, rekao je Troicki.

Parovi plej-ofa su: Srbija – Grčka, Hrvatska – Litvanija, Švedska – Indija, Kazahstan – Danska, Poljska – Koreja, Švajcarska – Peru, Egipat – Mađarska, Norveška – Portugalija, Austrija – Turska, Kineski Tajpeh – Bosna i Hercegovina, Izrael – Ukrajina i Japan – Kolumbija.

Reprezentacija Srbije je početkom februara izgubila u Kraljevu od Slovačke, pa nije izborila plasman u grupnu fazu Dejvis kupa, već će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi.

Teniseri Srbije su prošle godine poraženi u polufinalu Dejvis kupa od selekcije Italije, a jedinu „salataru“ su osvojili 2010.