Severina na suđenju zbog pretnji i slanja uvredljivih poruka

Severina na suđenju zbog pretnji i slanja uvredljivih poruka

Pevačica Severina Vučković, u pratnji advokata Jasminke Biloš, stigla je na Opštinski krivični sud u Zagrebu, gde joj se sudi povodom optužbi za uhođenje Gordane Buljan Flander, bivše direktorke Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba, kao i za slanje uvredljivih poruka direktorki osnovne škole, Ljiljani Klinger, prenosi N1 Zagreb pisanje Tportala.

Tužilaštvo u podignutoj optužnici traži od suda da Vučković osudi na uslovnu kaznu od 10 meseci sa rokom provere od tri godine, prenosi N1 Zagreb .

Podsetimo tužilaštvo je u maju 2022. izvestilo da je podnelo optužnicu protiv Severine Vučković zbog dva krivična dela nametljivog ponašanja.

Tužilaštvo je tada, ne navodeći identitet niti precizirajući detalje optužnice, izvestilo kako optužnicom tereti pevačicu da je počinila navedena kaznena dela na štetu 59-godišnjakinje i 65-godišnjakinje.

Reč je o slučaju kada je je Severina Vučković uputila Ljiljani Klinger, direktorki zagrebačke osnovne škole koju pohađa njen sin, SMS poruku s uvredljivim sadržajem u kojoj je pevačica napisala kako bi je zadavila rukama.

Mediji su ranije izvestili da je Klinger prijavila Vučković za pretnje ali je ta prijava kasnije odbačena.

Pevačica je kasnije priznala da je uputila poruku direktorki te da je reagovala kao majka kako bi zaštitila svog sina u jeku borbe za starateljstvo nad detetom koju je vodila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Zbog nametljivog sadržaja pevačicu je prijavila i bivša direktorka Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba Gordana Buljan Flander i to nakon što je Severina Vučković u intervjuu optužila ukupno 22 ljudi da su udruženi u mrežu koja joj je otežala postupak dobijanja starateljstva nad sinom.

Severina Vučković je uzvratila krivičnim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.