Taker Karlson u Moskvi: Balet u Boljšoj teatru i nagađanja o intervjuu sa Putinom

Taker Karlson u Moskvi: Balet u Boljšoj teatru i nagađanja o intervjuu sa Putinom

Američki novinar Taker Karlson privukao je pažnju medija nakon što je proveo nekoliko dana u Rusiji, uključujući i posetu kultnom Boljšoj teatru, gde je čak učestvovao u baletskoj predstavi.

Telegram kanal Maš prvi je podelio fotografije konzervativnog komentatora koji je navodno sleteo na aerodrom Vnukovo u četvrtak nakon kašnjenja leta Turkish Airlinesa iz Istanbula. Nakon dolaska, Karlson je primećen kako učestvuje u baletu Spartak u Boljšoj teatru u Moskvi.

Iako nije poznato koji je razlog Karlsonove posete Rusiji, već od prošle godine kruže glasine o njegovoj nameri da intervjuše predsednika Vladimira Putina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da Karlson intervjuiše Putina, ali je istakao da će ruski lider sačekati da se sastane sa bilo kojim američkim novinarom dok se stav američke javnosti prema Rusiji ne promeni.

Sam Karlson je izjavio za švajcarski list Die Veltvoche da ga je Bela kuća sprečila da dogovori intervju sa Putinom, izražavajući razočaranje zbog nedostatka podrške kolega novinara u vezi sa njegovom namerom. Međutim, odbio je da pruži detalje o tome kada je intervju trebalo da se dogodi ili kako je administracija Džoa Bajdena intervenisala u tome.

Bivši voditelj Foks njuza tvrdio je da su prethodni pokušaji da se obezbedi intervju sa Putinom doveli do agresivnog nadzora Agencije za nacionalnu bezbednost, tvrdeći da su ga sabotirali i da su njegovi mejlovi procurili u medije kako bi ga diskreditovali i primorali da se povuče sa kablovskih vesti. NSA je negirala da je Karlson bio meta obaveštajnih službi i tvrdila da nikada nije pokušala da ga skine sa etra.