Hamilton: Ostvario mi se dečački san da vozim Ferari crveni

Hamilton: Ostvario mi se dečački san da vozim Ferari crveni

„Bilo je ovo nekoliko ludih dana koji su bili preplavljeni emocijama“, rekao je budući pilot Ferarija, koji će još ovu sezonu upravljati konkurentskim Mercedesom.

„Ali, kao što sada znate, posle neverovatnih 11 godina u Mercedesu, došlo je vreme da započnem novo poglavlje mog života i pređem u Ferari 2025“ , nastavio je sedmostruki prvak sveta u Formuli 1 Luis Hamilton nakon što je uzdrmao svet sporta i postao deo jednog od najvećih transfera u istoriji trkanja na četiri točka.

„Osećam se neverovatno srećnim, posle ostvarenja svega sa Mercedesom što sam mogao samo da sanjam kao dete, što sada imam šansu da ostvarim još jedan dečački san. Da vozim crveni Ferari“ , nastavio je Britanac, koji se prihvatio neprijatnog posla – da „skuderiji“ donese prvu titulu prvaka sveta od 2007. kada je šampion postao Kimi Raikonen.

„Mercedes je bio veliki deo mog života od 13. godine, tako da je ova odluka najteža koju sam ikada morao da donesem. Neverovatno sam ponosan na sve što smo postigli zajedno i zahvalan sam na vrednom radu i posvećenosti svih sa kojima sam radio tokom godina. I, naravno, Totu, za njegovo prijateljstvo, savete i vođstvo. Zajedno smo osvajali titule, rušili rekorde i postali najuspešnije partnerstvo u istoriji Formule 1. Naravno, ne mogu da zaboravim Nikija koji mi je bio velika podrška i neko ko mi i dalje nedostaje svakodnevno“, pričao je emotivni Luis, koji je u „srebrnoj streli“ osvojio šest od sedam šampionskih titula.

„Takođe moram da iskažem veliku zahvalnost celom bordu Mercedes-Benca i svima u kompaniji u Nemačkoj i širom sveta na tome što su me podržavali tokom ovih 26 godina“.

Ali…

„Ali, pravo je vreme za promenu i novi izazov. I dalje se sećam osećaja kada sam verujući skočio u nepoznato kad sam se pridružio Mercedesu 2013. Znam da neki ljudi nisu razumeli u to vreme, ali bio sam u pravu što sam napravio taj korak tada i to je osećaj koji imam i sada. Uzbuđen sam da vidim šta mogu da pružim u ovoj novoj prilici i šta možemo da uradimo zajedno“ , rekao je dok mu se „smešio brk“.

Međutim, u ovom trenutku, ne razmišljam o 2025. Moj fokus je na predstojećoj sezoni i povratku na stazu sa Mercedesu. Više nego ikada sam motivisan, spremniji sam i fokusiraniji više nego ikada i želim da pomognem Mercedesu da ponovo pobeđuje. 100 odsto sam posvećen poslu koji moram da odradim i odlučan da partnerstvo sa timom završim na dobar način“, dodao je velikan auto-moto sporta koji će pre selidbe u Maranelo pokušati da prekine trogodišnji dominaciju Maksa Ferštapena u Red Bulu i titulom se oprosti od nemačkog tima.

„Hvala svima koji su na ovom putovanju uz mene, dizali ste me dok jurim svoje snove i nadam se da ću moći da nastavim da vas činim ponosnima. Kao i uvek, šaljem vam ljubav i pozitivnu energiju“, izjavio je 39-godišnjak, kojeg ćemo od 2. marta gledati uživo na programima Sport Kluba kako vozi oproštajnu sezonu u Mercedesu.