Apple-ove Vision Pro slušalice: Sutrašnja tehnologija danas

Apple-ove Vision Pro slušalice: Sutrašnja tehnologija danas

Nestrpljivi kupci su se okupili ispred prodavnica Apple-a u SAD kako bi postali prvi vlasnici najnovijeg čeda tehnološkog giganta – Vision Pro slušalica. Sa cenom od 3.499 dolara, ovaj uređaj obećava da će promeniti način na koji doživljavamo virtuelnu i proširenu stvarnost.

Vision Pro, prvo veliko izdanje Apple-a od Apple Vatch-a pre devet godina, privukao je pažnju ljubitelja tehnologije, ali je takođe izazvao podeljene reakcije kod kritičara. I dok su mnogi impresionirani kvalitetom slike i inovativnim funkcijama, drugi su izrazili sumnju u njegovu praktičnu upotrebu.

Uprkos kritikama, izvršni direktor Apple-a Tim Kuk pozdravio je prve kupce u prodavnici Apple-a na Petoj aveniji u Njujorku, ističući da je Vision Pro „sutrašnja tehnologija danas“. Apple tvrdi da je za Vision Pro dostupno 600 posebno dizajniranih aplikacija i igara, obećavajući revoluciju u zabavi, muzici i igrama.

Iako su prednarudžbe bile jake, analitičari iz Vedbush Securities procenjuju da će Apple ove godine prodati oko 600.000 jedinica Vision Pro-a. Uređaj će kasnije ove godine postati dostupan i u drugim zemljama.

Dok neki vide Vision Pro kao korak ka budućnosti, ostaje da se vidi kako će se ovaj uređaj uklopiti u svakodnevni život korisnika i da li će zaista doneti revoluciju u svet virtuelne i proširene stvarnosti.