Njukasl šokirao Aston Vilu sa pobedom od 3-1 na Vila Parku

Njukasl šokirao Aston Vilu sa pobedom od 3-1 na Vila Parku

Njukasl je u utorak iznenadio Aston Vilu, donoseći im prvi poraz na domaćem terenu u Premijer ligi u skoro godinu dana, sa impresivnom pobedom od 3-1.

Dva brza gola Fabijana Šara u prvom poluvremenu stavila su Svrake u kontrolu, pre nego što je Aleks Moreno nespretno postigao autogol nakon prekida. Iako je Oli Votkins postigao gol za domaćine, to nije bilo dovoljno da spreči Njukasl da odnese pobedu.

Ova pobeda je podigla Njukasl na sedmo mesto na tabeli, dok je Aston Vila zadržala četvrto mesto, ali sa više odigranih utakmica od konkurenata za vrh tabele.

Njukasl je dominirao od početka, stvarajući prilike i uspevajući da iskoristi svoje šanse. Iako je Vila pokušavala da se vrati u meč, Njukasl je čvrsto držao kontrolu nad igrom.

Ova pobeda je još jedan dokaz promene smera za oba tima otkako su se sastali prvi put ove sezone, kada je Njukasl slavio pobedu od 5-1.

Iako je Vila pokazala određenu borbenost u drugom poluvremenu, Njukasl je uspeo da održi prednost i zasluženo odnese sva tri boda kući.

Njukasl sada ima priliku da nastavi sa dobrom formom i nastavi da napreduje na tabeli, dok će Aston Vila morati da se oporavi od ovog poraza i nastavi sa borbom za vrh tabele.