Gračanica: Radnici MTS- a pokrenuli štrajk upozorenja

Gračanica: Radnici MTS- a pokrenuli štrajk upozorenja

Više od trideset radnika obezbezđenja MTS d.o.o iz Gračanice otpočelo je danas štrajk upozorenja blokiralavši zgradu ispostave MTS-a u Gračanici ne dozvoljavajući da u nju iko uđe.

Oni su jutros u 8 časova zaključali službeni uzlaz i zatvorili se u jendoj od kacelarija. Zgradu su u znak upozorenja rukovodstvu, držali u blokadi danas do 16 časova.

Direktor ćerke kompanije MTS d.o.o Dejan Ognjanović pokušao je uz asistenciju policije i u prisustvu advokata da razgovara sa štrajkačima kako bi oni izašli iz objekta ali su oni to odbili.

Štrajkači kažu da su bili primorani na ovakav korak te da im je žao što kolegama nisu dozvolili ulazak u zgradu. Naglašavaju da je posle neispunjenih obećanja od strane rukovodstva MTS-a d.oo ovo bio jedini način da se oni, kao bivši randici „Telekoma Srbija“ a sada privatne firme za usluge obezbeđenja „Sikuester enplemer“ izbore za svoj radni status ali i rešavanje pitanja zdravstvenog i socijalnog osiguranja i neujednačenih primanja.

„Ponavljamo ovo je miran protest, nažalost rukovodstvo MTS-a je došlo u pratnji policije sa namerom da nas izbace iz objekta i privedu na inforamtivni razgovor da prete, a ne da saslušaju šta imamo da kažemo“, rekao je jedan od štrajkača.

Službenici MTS-a iz Gračanice koji danas nisu mogli da uđu na svoja radna mesta kažu da podržavaju kolege u njihovim zahtevima, da ih razumeju te das je to jedini način da se izbore za svoja prava.

Štrajkači očekuju da će posle sutrašnjeg sastanka u Kompaniji Telekom Srbija u Beogradu iznaći rešenje za njihov problem.

“Zahvaljujući podršci naših kolega iz MTS-a policija se povukla. Dali su nam obećanje da će doći do sastanka sutra u Beogradu pa ćemo posle toga moći da kaažemo nešto više”, rekao je jedan od štrajkača.