Danas novi protest opozicije zbog izbora: Okupljanje ispred Ustavnog suda

Danas novi protest opozicije zbog izbora: Okupljanje ispred Ustavnog suda

Novi protest opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“ zbog, kako navode, krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, biće održan danas u 18 časova ispred Ustavnog suda u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra 15.

„Zahtev Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu kojim se traži poništavanje republičkih izbora podneće naš tim pravnika ranije tog dana, a sudije Ustavnog suda pozivamo da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu režima Aleksandra Vučića“, navedeno je.

Od Ustavnog suda će se uputiti ka zgradi Radio-Televiziji Srbije od koje zahtevaju da, kao javni servis koji plaćaju svi građani, izveštava o „dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje“.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević izjavila je da će koalicija „Srbija protiv nasilja“, uz zahtev Ustavnom sudu za poništavanje parlamentarnih izbora, predati i zahtev za poništavanje pokrajinskih izbora.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije, koji je deo „Srbije protiv nasilja“, Miroslav Aleksić je rekao da ta koalicija traži poništavanje i republičkih i beogradskih izbora i organizovanje novih.

„Našu borbu nastavljamo na ulici, u institucijama i na medjunarodnom planu i nema odustajanja“, kazao je Aleksić.