Atletiko Madrid se vraća u polufinale Kupa kralja nakon sedam godina

Atletiko Madrid se vraća u polufinale Kupa kralja nakon sedam godina

Atletiko Madrid se vratio u polufinale Kupa kralja nakon sedam godina, pobedivši Sevilju rezultatom 1-0. Memfis Depej postigao je gol u drugom poluvremenu, a Atletiko je izdržao pritisak Sevilje, koja je imala priliku za izjednačenje iz penala, ali je odluka poništena nakon video pregleda.

Atletiko se tako pridružuje Atletik Bilbau, Majorki i Real Sosijedadu u polufinalu. Sevilja, koja se bori u španskoj ligi, doživela je još jedan poraz, dok je Atletiko nastavio impresivan niz kod kuće.

Depai je postigao pobedonosni gol nakon lepe asistencije Anhela Koree, donoseći Atletiku važnu pobedu. Ovaj rezultat dolazi nakon eliminacije Real Madrida u osmini finala, a Atletiko sada teži svojoj prvoj tituli Kupa od 2013. godine.

Ovaj meč predstavlja još jedan korak ka cilju za Atletiko, dok Sevilja pokušava da se izbori sa lošom formom. Atletiko Bilbao, Majorka i Real Sosijedad takođe će se boriti za mesto u finalu, dok su jednokratne eliminacije zamenjene dvomečima u polufinalu.

Polufinalni mečevi će se održati u februaru, a Atletiko se nada da će nastaviti svoj uspeh i osvojiti Kup kralja nakon sedam godina.