Velika počast Milojeviću: MVP trofej će nositi njegovo ime

Velika počast Milojeviću: MVP trofej će nositi njegovo ime

Čelnici ABA lige obelodanili su da je jednoglasno doneta odluka da nagrada namenjena najboljem košarkašu u sezoni nazove „Trofej Dejan Milojević“.

Odluka odmah stupa na snagu, pa će počevši od aktuelne sezone biti dodeljena pod novim imenom.

Nekada istaknuti košarkaš, a potom i vrlo uspešan trener nas je napustio 17. januara, nakon što je doživeo kobni srčani udar.

Do svoje smrti obavljao je funkciju pomoćnika u stručnom štabu Golden Stejta. Ranije tokom karijere predvodio je Megu, Budućnost, a obavljao je i funkciju pomoćnog trenera seniorskog tima reprezentacije Srbije.

Brojni prijatelji, poznanici, saigrači, kolege i saradnici su se na dirljiv način oprostili od Dejana Milojevića , a isto su učinili i članovi stručnog štaba Voriorsa predvođeni glavnim trenerom Stivom Kerom.

Pre nego što se opredelio za trenerski poziv, Milojević je imao veoma uspešnu igračku karijeru. Proveo ju je u Beovuku, FMP, Budućnosti, Partizanu, Valensiji i Galatasaraju.

Milojević je tokom igračke karijere tri puta poneo zvanje MVP ABA lige. Rekorder je ABA i po najboljem individualnom nastupu ostvarivši u pobedi Budućnosti nad Lovćenom 3. januara 2004.godine  – uz indeks korisnosti 59.