Utakmica Kupa Kipra prekinuta nakon što su navijači upali na teren i bacali baklje

Utakmica Kupa Kipra prekinuta nakon što su navijači upali na teren i bacali baklje

Višegodišnji rivali iz Limasola, Apolon i AEL, suočili su se s neviđenim haosom na utakmici za Kup Kipra koja je trebala biti odigrana na potpuno novom stadionu Alphamega u Limasolu. Utakmica je otkazana nakon što su navijači ove dva kluba istrčali na teren pre početka meča, izazivajući nerede i bacajući baklje jedni na druge.

Stjuardi su se borili da smire situaciju, ali policija je morala intervenisati kako bi uspostavila red. Sudija je bio primoran prekinuti meč jer nije bilo moguće garantovati bezbednost igrača i prisutnih.

Predsednik Kipra, Nikos Hristodulides, osudio je ovo „neprihvatljivo“ ponašanje, ističući da se takvo nasilje ne sme tolerisati. Klub Apolon tvrdi da je odluka o prekidu meča „politička“ i najavljuje da će tražiti razloge za donetu odluku.

Ovaj incident dolazi samo nekoliko dana nakon što su policija i kiparski fudbalski savez obećali pojačane mere kako bi suzbili nasilje na fudbalskim utakmicama. Kiparska fudbalska federacija nedavno je zabranila prisustvo gostujućih navijača na utakmicama do kraja sezone zbog porasta nasilja, uključujući incident u kojem je petarda pogodila igrača tokom kup utakmice između APOEL Nikozija i Nea Salamine prošlog petka.