Mohamed salah napušta Kup nacija zbog povrede i vraća se u Liverpul na lečenje

Mohamed salah napušta Kup nacija zbog povrede i vraća se u Liverpul na lečenje

Egipatski fudbalski talenat i zvezda Liverpula, Mohamed Salah, suočava se sa privremenim povlačenjem sa Afričkog Kupa nacija zbog povrede mišića. Ovaj neočekivani zaokret dogodio se tokom utakmice između Egipta i Gane, gde je Salah napustio teren tokom prvog poluvremena remija 2-2. Ova vest je izazvala zabrinutost kako među navijačima kluba, tako i među egipatskim fudbalskim entuzijastima.

U saopštenju koje je izdao Liverpul, klub je potvrdio da će Salah propustiti naredna dva meča Egipta u slučaju da prođu u nokaut fazu Afričkog Kupa u Obali Slonovače. Takođe je naglašeno da će se Salah vratiti u Englesku kako bi započeo proces rehabilitacije nakon poslednje utakmice egipatske Grupe B protiv Zelenortskih ostrva.

Medicinski štab nacionalnog tima Egipta sarađivao je sa stručnjacima iz Liverpula u donošenju ove odluke. U zajedničkom naporu, odlučeno je da se Salah vrati u Liverpul na dodatne preglede i lečenje kako bi se što pre oporavio od povrede.

U saopštenju je takođe navedeno da postoji nada da će Salah ponovno zaigrati za reprezentaciju u polufinalu AFCON-a, pod uslovom da se kvalifikuju za tu fazu takmičenja. Ova vest dodatno podstiče nade i očekivanja među navijačima, jer Salah i dalje izražava svoju uverenost da će, pre ili kasnije, osvojiti Kup Afrike.

Egipat, pod vođstvom Salaha, još nije zabeležio pobedu na ovogodišnjem Afričkom Kupu nacija, sa dva remija u grupnoj fazi. Njihov završni meč protiv Zelenortskih ostrva u ponedeljak imaće značajan uticaj na njihovu sudbinu u turniru.

Ova situacija postavlja izazove kako za nacionalni tim Egipta tako i za Liverpul, čiji će medicinski tim sada biti angažovan na brzom i efikasnom oporavku Mohameda Salaha.