Sven Goran Erikson preuzima Liverpul, Klop mu ispunio dečački san

Sven Goran Erikson preuzima Liverpul, Klop mu ispunio dečački san

Bivši selektor Engleske Sven Goran Erikson vodiće voljeni klub Liverpul, što je dozvolio i menadžer tima Jirgen Klop „širokih ruku“, kako sam kaže. Šveđanin je nedavno objavio da mu je ostalo još najviše godinu dana života, pošto je oboleo od raka pankreasa.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Sven Goran Erikson nije imao tu priliku da vodi Liverpul, klub koji je zavoleo pored svog oca još kao dečak.

Navijači Liverpula su pokrenuli akciju da Erikson bude specijalni gost na klupi tima legendi Liverpula protiv Ajaksa u humanitarnom meču u martu.

Menadžer lidera Premijer lige Jirgen Klop je išao korak dalje. 

„Sven, od srca ste pozvani da dođete u moju kancelariju, možete da vodite trening,teako želiš. To je sve bez ikakvih problema. Raširenih ruku. Dođite da provedemo nekoliko sjajnih sati zajedno“, poručio mu je Klop.

Erikson je u 42 godine dugoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova i nekoliko nacionalnih selekcija. Najpoznatiji je po vođenju „zlatne generacije“ Engleske od 2001. do 2006. godine sa kojom nije uspeo da osvoji nijedan trofej.

Što se tiče klubova, vodio je Benfiku u dva navrata, a najduže je boravio u Italiji: Roma, Lacio, Sampdorija i Fjorentina. Godinu dana je proveo na klupi Mančester sitija i Lestera pre nego što su postali prvaci Premijer lige.