Hitna pomoć u Beogradu uskoro u novom sjaju: Početak rekonstrukcije planiran u martu

Hitna pomoć u Beogradu uskoro u novom sjaju: Početak rekonstrukcije planiran u martu

Zavod za urgentnu medicinu grada Beograda, poznat kao Hitna pomoć, priprema se za značajnu rekonstrukciju svoje postojeće zgrade, koja datira iz 1960. godine. Ova inicijativa dolazi nakon dugog perioda čekanja i predstavlja ključni korak ka poboljšanju kapaciteta i uslova rada ove vitalne medicinske službe.

Zgrada Hitne pomoći, smeštena pored auto-puta, trenutno pruža hitne medicinske usluge za sve 11 gradskih opština. Međutim, s obzirom na starost postojeće zgrade, zaposleni su suočeni s izazovima nedostatka prostora, neadekvatne infrastrukture i kapaciteta.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji počnu u martu, obećavajući modernizaciju i proširenje kapaciteta Hitne pomoći. Prva faza projekta uključuje izgradnju nove garaže koja će biti 30% veća od postojeće, opremljena radionicom i perionicom vozila. Na prvom spratu nove zgrade biće uspostavljen obrazovni centar, pružajući zaposlenima priliku za dodatnu obuku i usavršavanje.

Milan Neđić, načelnik Tehničke službe Hitne pomoći, naglašava da će se radovi izvoditi u tri faze kako bi se održala kontinuirana pružanja hitnih medicinskih usluga tokom procesa rekonstrukcije. Tokom izgradnje nove garaže, Hitna pomoć će ostati u postojećem delu zgrade.

Dr. Ivana Stefanović iz Hitne pomoći ističe da će nova infrastruktura značajno unaprediti radnu sredinu, pružajući bolje uslove za pružanje brige pacijentima. Očekuje se da će cela rekonstrukcija biti završena u roku od dve godine, čime će Hitna pomoć dobiti prostor opremljen prema savremenim standardima, omogućavajući efikasnije i unapređene hitne medicinske intervencije.