Zelenski: Situacija u ukrajinskom finansijskom sistemu je stabilna

Zelenski: Situacija u ukrajinskom finansijskom sistemu je stabilna

Situacija u finansijskom sistemu Ukrajine je stabilna, socijalna davanja su obezbeđena u potpunosti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je to izjavio u svom noćnom video obraćanju nakon sastanka sa premijerom Denisom Šmihalom, prenosi Ukrinform.

„Premijer je danas izvestio i o situaciji u našem finansijskom sistemu. Situacija je stabilna, a socijalna davanja se isplaćuju u potpunosti. Štaviše, to se radi bez izdavanja“, rekao je Zelenski.

On je zahvalio ukrajinskim poreskim obveznicima – „svima koji u Ukrajini drže posao, obezbeđuju proizvodnju i rade legalno i čisto“.

„Prošle godine, uprkos ratu, imali smo privredni rast od 5 odsto i povećanje poreskih davanja koje odgovara rastu privrede. To je jasan znak snage Ukrajine“, rekao je Zelenski.

On je napomenuo da država ceni svakoga ko radi, plaća porez i time doprinosi zajedničkoj sposobnosti da se uprkos svim teškoćama odbrani država i nezavisnost.

Prema rečima Zelenskog, na sastanku je bilo reči i o energetskom sektoru, zaštiti i sposobnostima energetskog sistema zemlje.

„Potrošnja je sada velika, a pretnje od neprijatelja su izuzetno velike, ali stručni rad naših energenata i svih odgovornih za zaštitu energetskih objekata omogućava da se zemlja obezbedi svetlom i toplotom. I ovo je važno “, rekao je Zelenski.

On je dodao da je potpredsednik Vlade Oleksandr Kubrakov posebno izveštavao o zaštiti strateških energetskih objekata.

Zelenski je napomenuo da postoji i poseban izveštaj premijera o izgradnji utvrđenja.

„Rad je u toku i zahvalan sam svima koji su uključeni. Rezultati su upravo ono što nam treba“, rekao je on.