Pomoćni trener Voriorsa Dejan Milojević preminuo je u 46. godini nakon srčanog udara u Juti

Pomoćni trener Voriorsa Dejan Milojević preminuo je u 46. godini nakon srčanog udara u Juti

Pomoćnik trenera Golden Stejt Voriorsa Dejan Milojević preminuo je u sredu u Solt Lejk Sitiju u Juti u utorak uveče, saopštio je tim. Imao je 46 godina.

Milojević je hospitalizovan nakon što je pretrpeo srčani udar u restoranu tokom timske večere. NBA je odložila prvobitno zakazanu utakmicu Voriorsa i Džeza za sredu uveče.

„Apsolutno smo slomljeni Dejanovim iznenadnim odlaskom“, rekao je glavni trener Voriorsa Stiv Ker u izjavi.

„Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve koji su povezani sa Voriorsima i neverovatno teško vreme za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim. Pored toga što je bio sjajan košarkaški trener, Dejan je bio jedno od najpozitivnijih i najlepših ljudskih bića koje sam ikada poznavao,neko ko je svojom strašću i energijom unosio radost i svetlost u svaki dan. Tugujemo sa i za njegovom suprugom Natašom i njihovom decom Nikolom i Mašom. Njihov gubitak je nezamisliv“.

Milojević je 2021. je dodat u stručni štab Voriorsa i pomogao franšizi da osvoji šampionat 2022. Tokom svoje 14-godišnje profesionalne karijere igrao je u Srbiji, Španiji, Crnoj Gori i Turskoj i proglašen je za MVP-a tri puta u Jadranskoj ligi (2004-06).

Pridružio se Kerovom štabu nakon što je trenirao za Mega Vizuru u Srbiji i Budućnost u Crnoj Gori, gde je osvojio prvenstvo Crne Gore.

Milojević je maksimalno iskoristio talenat koji mu je bio na raspolaganju tokom svog vremena kao trenera u inostranstvu i pomogao da se uspostavi jaka linija od Mega Vizure do NBA.

Jedanaest igrača koje je Milojević trenirao tokom osam sezona u Mega Vizuri izabrani su na NBA draftu. Među njima su bili Nikola Jokić, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Timote Luvavu-Kabaro i Vlatko Čančar.

„NBA oplakuje iznenadnu smrt pomoćnog trenera Golden Stejta Dejana Milojevića, voljenog kolege i dragog prijatelja mnogih u svetskoj košarkaškoj zajednici“, rekao je komesar NBA Adam Silver u saopštenju

„Pored osvajanja NBA šampionata 2022. u svojoj prvoj sezoni sa Voriorsima i mentorstva nekim od najboljih igrača sveta, Dejan je imao odlikovanu međunarodnu igračku karijeru i bio je istaknuti selektor u rodnoj Srbiji. Iskreno saučešće njegovoj supruzi Nataši, njihovoj deci Nikoli i Maši i organizaciji Ratnici u ovo tragično vreme“.

Utakmica u Juti trebalo je da bude poslednja utakmica na putovanju Golden Stejta od četiri utakmice. Tim bi sledeći put trebalo da igra kod kuće protiv Maveriksa u petak.