Uns Džabir i Karolina Voznijacki izbačene sa Otvorenog prvenstva Australije

Uns Džabir i Karolina Voznijacki izbačene sa Otvorenog prvenstva Australije

Šesti nosilac Uns Džabir i bivša prva teniserka sveta Karolina Voznijacki eliminisane su iz drugog kola Otvorenog prvenstva Australije od strane dve mlade ruske igračice. Džabir je izgubila od 16-godišnje Mire Andreeve sa 6-0, 6-2, dok je Voznijacki poražena od 20-godišnje Marije Timofejeve sa 1-6, 6-4, 6-1.

Mira Andreeva, inspirisana Onsom, vicešampionkom Vimbldona prošle godine, ostvarila je ubedljivu pobedu nad Džabir, koja je napravila 24 neiznuđene greške tokom meča. Ovo je druga uzastopna godina da Džabir ispadne u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Karolina Voznijacki, pobednica u Melburnu 2018. godine, vodila je sa setom i 2-0 protiv debitantkinje Marije Timofejeve pre nego što je mlada Ruskinja preokrenula meč uz nekoliko razornih udaraca, uključujući 40 pobednica. Timofejeva je istakla čast igranja protiv Voznijacki i izrazila oduševljenje svakom sekundom meča.

U jedinom muškom meču završenom u sredu, četvrti nosilac Janik Siner pobedio je Jespera de Jonga sa 6-2, 6-2, 6-2.

Branioci titula Novak Đoković i Arina Sabalenka predvode noćne mečeve kasnije u sredu, suočavajući se sa Aleksejem Popirinom odnosno Brendom Fruhvirtovom.