Embiid nadmašio Jokića u duelu MVP-ova, 76ersi slavili nad Senver Nagetsima

Embiid nadmašio Jokića u duelu MVP-ova, 76ersi slavili nad Senver Nagetsima

U uzbudljivom duelu dva najnovija osvajača NBA MVP nagrada, Džoel Embiid i Nikola Jokić, Filadelfija 76ersi su pobedili Denver Nagetse rezultatom 126-121 u utorak uveče.

Džoel Embiid briljirao je sa 41 poenom i 10 asistencija, predvodivši 76erse do pobede. Sa druge strane, Nikola Jokić odigrao je sjajnu utakmicu sa 25 poena i impresivnih 19 skokova, uključujući 11 ofanzivnih.

Tajriz Maksi i Tobijas Heris takođe su pridoneli uspehu 76ersa sa 25 odnosno 24 poena.

Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva, a ključni trenuci dešavali su se u završnici. Džoel Embiid je snažnim igrama, uključujući i trojku, osigurao pobedu za 76erse. Ovom pobedom, Filadelfija je pokazala da su konkurencija i NBA šampionima, Denver Nagetsima.

Embiid je nastavio impresivan niz sa 18 uzastopnih utakmica u kojima je postigao 30 poena, izjednačivši rekord Elgina Bejlora.

Ovo je bio jedan od najuzbudljivijih susreta ove sezone, a publika je uživala u majstorijama dva najbolja igrača NBA lige. Filadelfija 76ersi nastavljaju sa odličnim partijama, a pred njima je susret sa Orlandom u petak.

Denver Nagetsi, s druge strane, suočavaju se sa izazovom putovanja do Bostona nakon napornog leta do Filadelfije.

Utakmica je ostavila otvoreno pitanje revanša u junu, a rivalitet između Embiida i Jokića dodatno je začinio ovaj duel. S obzirom na njihove izuzetne individualne performanse, nema sumnje da će njihovi timovi biti ozbiljni konkurenti u nastavku NBA sezone.