Borko Stefanović najavljuje nastavak protesta i pritisak na institucije

Borko Stefanović najavljuje nastavak protesta i pritisak na institucije

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je tokom protesta ispred zgrade Republičke izborne komisije da će ti skupovi nositi važnu poruku i najavio nastavak protesta u skladu sa dogovorom svih aktera.

Stefanović je naglasio simboliku današnjeg okupljanja, ističući nemirenje sa prevarom na izborima i pritiskom na institucije. On je naveo da protesti odaju poštu Oliveru Ivanoviću i podsećaju na političko ubistvo koje još nije razjašnjeno.

Protesti će se nastaviti pritiskom na institucije putem podnošenja žalbi i prigovora, kao i obraćanjem međunarodnoj zajednici. Stefanović je izrazio nezadovoljstvo zbog, prema njegovom mišljenju, nedovoljnog odgovora međunarodne zajednice na situaciju u vezi sa izborima.

Uz ocenu da su izbori bili pokradeni, Stefanović je naglasio da će opozicija istrajati u procesu traženja odgovornosti i pravde. Izrazio je uverenje da režim postaje izopšten od strane Evrope, dok odgovori na situaciju u Srbiji stižu, iako možda ne brzinom koju bi želeli.

Na pitanje da li je koalicija „Srbija protiv nasilja“ spremna za nove izbore bez istrage o prekrajanju izborne volje građana, Stefanović je istakao da je u toku proces podnošenja krivičnih prijava i traženje odgovornosti od institucija. Najavio je zajedničku odluku opozicije, ProGlasa i studenata u vezi sa daljim koracima, ističući jedinstvo u zajedničkom delovanju.