Đoković protiv Popirina u drugom kolu Australijan opena

Đoković protiv Popirina u drugom kolu Australijan opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u drugom kolu Australijan opena protiv domaćeg tenisera Alekseja Popirina.

Branilac titule u Melburnu pohod ka 11. peharu Australijan opena započeo je pobedom nad talentovanim hrvatskim teniserom Dinom Prižmićem, a protivnik u drugoj rundi prvog grend slema u sezoni biće mu Australijanac Aleksej Popirin (24).

Branilac titule u Melburnu pohod ka 11. peharu Australijan opena započeo je pobedom nad talentovanim hrvatskim teniserom Dinom Prižmićem, a protivnik u drugoj rundi prvog grend slema u sezoni biće mu Australijanac Aleksej Popirin (24)

Trenutno 43. teniser sveta dobio je mesto u glavnom žrebu zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora, a poverenje je opravdao u prvom kolu.

Popirin je maksimalnim rezultatom savladao sunarodnika Marka Polmansa, po setovima 6:3, 7:6, 6:2, za skoro dva i po časa tenisa.

Polmans je pružio dobar otpor favoritu, ali nije kapitalizovao nijednu od tri brejk lopte, dok je Popirin četiri puta oduzeo servis rivalu iz ukupno 11 pokušaja – po dva puta u prvom i trećem setu.

Novak Đoković i 12 godina mlađi Asutralijanac odigrali su samo jedan međusobni duel – u Tokiju 2019. godine, kada je srpski teniser bio ubedljiv – 2:0 (6:4, 6:2).

Popirin je do sada u karijeri osvojio dve ATP titule, najbolji plasman mu je 39. mesto, a na grend slemovima nikada nije dogurao dalje od trećeg kola.

Đoković i Popirin će verovatno igrati u sredu u jutarnjim časovima, ali tačan raspored zasad nije poznat.