Partizan igra protiv Cibone

Partizan igra protiv Cibone

Košarkaši Partizana gostovanjem u Zagrebu protiv Cibone od 18.00 časova zatvaraju 16. kolo regionalne ABA lige.

Duplo kolo u Evroligi Partizan je završio polovičnim rezultatom i sada ga čeka nimalo lako gostovanje kod Cibone u Zagrebu.

Posle poraza u Istanbulu od Fenerbahčea 91:76, crno-beli su u „Štark areni“, u jednoj od najuzbudljivijih utakmica sezone, posle velikog preokreta nadigrali ekipu Makabija 88:79.

Partizan je u dva meča odigrao u potpunosti različite utakmice. Protiv Fenerbahčea je dominirao u prvom poluvremenu, a odigrao jako loše drugo, dok je u Beogradu bilo obrnuto.

Čini se da ekipa Željka Obradovića dosta bolje partije pruža u Evroligi nego u regionalnom takmičenju. „Parni valjak“ je vezao dve pobede u ABA ligi, ali je pre toga poražen u Zadru 84:68.

Cibona, sa druge strane, iz poslednja tri odigrana meča ima samo jednu pobedu uz dva poraza. Izgubili su od Cedevita Olimpije 93:91 i Borca 101:97, da bi u Železniku bili bolji od FMP-a 77:72.

Lider zagrebačkih „vukova“ ove sezone je bivši košarkaš Partizana Aleksandar Aranitović koji odlično igra u dresu Cibone i prosečno beleži 16,5 poena po meču.

Kao i u Zadru kada je dolazio Partizan, u Zagrebu vlada veliko interesovanje za balkanski klasik. Dvorana „Draženov dom“ je rasprodata  do poslednje stolice.

Crno-beli su od poslednjih deset duela protiv Cibone dobili osam, a izgubili samo dva, od čega jedan posle produžetka.

Ekipa Željka Obradovića u nizu je od pet uzastponih pobeda od kojih su skoro sve bile sa dvocifrenom razlikom.

Prvi meč ove sezone u „Štark areni“ ubedljivo je pripao košarkašima Partizana 96:67.