Koko Gaf započinje odbranu titule na Australijan openu ubedljivom pobedom

Koko Gaf započinje odbranu titule na Australijan openu ubedljivom pobedom

Američka teniserka Koko Gaf, četvrti nosilac, započela je svoju misiju odbrane titule na Australijan openu snagom, ostvarivši ubedljiv trijumf nad Anom Karolinom Šmiedlovom rezultatom 6-3, 6-0. Ova 19-godišnja teniska zvezda, koja je već osvojila svoj prvi veliki turnir na Otvorenom prvenstvu SAD u septembru prošle godine, završila je meč za tačno sat vremena.

Gaf je priznala da je osećala nervozu u prvom setu, ali je brzo pronašla ritam i dominirala tokom celog drugog seta. „Kada sam bila nervozna na 3-3, rekla sam sebi: ‘Dobro se osećam, dobro izgledam, zato se samo zabavi’. To je moglo da me malo opusti“, izjavila je mlada teniserka nakon meča.

U drugim iznenađenjima dana, sedmi nosilac Marketa Vondrousova, šampionka Vimbldona, doživela je neočekivani poraz od Ukrajinke Dajane Jastremske rezultatom 6-1, 6-2. Vondrousova, koja je propustila podešavanje u Adelaideu zbog povrede kuka, imala je problema sa servisom i napravila sedam duplih grešaka tokom meča.

Druga runda Australijan opena takođe je videla uspeh 19. nosioca Eline Svitolina, koja je savladala Tailah Preston iz Australije sa 6-2, 6-2.

U narednom meču, četvorostruka velika pobednica Naomi Osaka vraća se na grend slem tenis nakon rođenja ćerke. Japanska teniserka će se suočiti sa Karolin Garsijom iz Francuske u prvom kolu na Rod Lejver Areni. Teniska javnost s nestrpljenjem iščekuje njen povratak na veliku scenu.