Dvoje mrtvih, 3 spašeno nakon što se čamac prevrnuo na jugoistoku Aljaske

Dvoje mrtvih, 3 spašeno nakon što se čamac prevrnuo na jugoistoku Aljaske

Dve osobe su poginule, a tri su spašene iz vode nakon što se ove nedelje prevrnuo čamac u blizini grada Sitka na jugoistoku Aljaske, saopštile su vlasti.

Američka obalska straža saopštila je da je odgovorila u utorak nakon što je lokalna policija obavestila da se čamac prevrnuo. Obalska straža je saopštila da je jedan od njenih helikoptera reagovao i spasio tri osobe iz vode oko 17:50, otprilike sat vremena nakon što je primila obaveštenje.

Usledila je potraga za dve nestale osobe koje su pronađene mrtve u kabini čamca u sredu nakon što su državne i lokalne vlasti koristile podvodni dron kao deo svojih napora da ih pronađu, saopštila je obalska straža.

Podoficir Shannon Kearnei rekla je u četvrtak da vjetrovi i more od 3 metra do 3,7 metara komplikuju napore vlasti da pronađu tijela. Kirni nije imao dodatne informacije o troje preživelih, uključujući njihovo stanje u vreme njihovog spasavanja.

Ostin Mekdanijel, portparol Odeljenja za javnu bezbednost Aljaske, opisao je plovilo kao „čamac u stilu desantne letelice“. Pripadnici za zaštitu divljih životinja Aljaske sprovešće istragu o smrti, rekao je on.