Sin predsednika SAD izlazi iz suda

Sin predsednika SAD izlazi iz suda

Američki predsednički potomak Hanter Bajden pobegao je sa saslušanja u Kongresu gde ga je osudio na nepoštovanje zbog toga što se nije pojavio na prethodnom saslušanju u sredu, nakon što je iznenadio republikance u Predstavničkom domu svojim prisustvom.

Zajedno sa svojim advokatima Abbeom Lovellom i Kevinom Morrisom, sin predsednika Džoa Bajdena izazvao je pometnju kada je seo u prvi red sale za saslušanja dok je Nadzorni odbor Predstavničkog doma raspravljao o rezoluciji da ga smatra nepoštovanjem Kongresa zbog njegovog odbijanja. da prisustvuje zakazanom svedočenju prošlog meseca.

Zastupnica Nensi Mejs (R-Južna Karolina) prva se obratila pridošlicama, retorički pitajući: „Ko je podmitio Hantera Bajdena da danas bude ovde? ”

„Vi ste oličenje privilegije belaca – dolazite u Nadzorni odbor, pljujete nam u lice, ignorišući poziv Kongresa za smenu. Šta se bojite? “, nastavio je Mejs, izjavivši da Bajden „nije imao muda”. Ona je rekla da je „prekršio zakon“, i „namerno“ i „flagrantno“ kada se razmetao sa sudskim pozivom za Kongres.

„Hanter Bajden se nije plašio uključivanja Džoa Bajdena u sumnjive poslove sa našim stranim protivnicima“ kada je stariji Bajden bio potpredsednik Baraka Obame, ali se „previše plašio da se pojavi na svedočenju“, zaključio je Mejs, sugerišući da je 53. -godišnjak biti „uhapšen ovde, odmah, i ići pravo u zatvor“.

Nakon što je poslanik Džared Moskovic (D-Florida) branio mlađeg Bajdena, tvrdeći da mu je predsedavajući odbora dao mogućnost da svedoči na javnom saslušanju umesto svedočenja, predstavnica Marjorie Tailor Greene (R-Georgia) je počela da govori, što je izazvalo Bajdenov ishitreni izlazak.

„Hanter Bajden se nije pojavio na sudski poziv, Hanter Bajden se danas pojavio da napravi klovnovsku predstavu od sebe, da pokaže da nije ništa drugo do neko ko neće poštovati zakon“, primetio je Grin. „Ne samo da je zločinac, već je i kukavica.“ Ona je uporedila njegove postupke sa postupcima bivšeg predsednika Donalda Trampa i njegove dece, koji su satima ispitivali kada su dobili sudski poziv.

Lovell je ponovio Moskovicovu odbranu svog klijenta u izjavi novinarima ispred sale za saslušanje, insistirajući da je Bajden „privatni građanin“ koga su republikanci ipak „hteli da iskoriste…kao surogat za napad na njegovog oca. ” Tvrdio je da su ponovljene ponude za dostavljanje informacija relevantnim komisijama Predstavničkog doma odbijene.

Bajden je preskočio decembarsku izjavu u korist konferencije za novinare ispred Kapitola tog istog dana, tokom koje je izjavio da predsednik „nije finansijski umešan“ ni u jedan od njegovih poslova i optužio republikance iz Doma da su napali njegov karakter i zadirali u njegovu privatnost.

Predsedavajući pravosuđa Predstavničkog doma Džim Džordan odbio je ponudu Bajdenovih advokata da svedoči na javnoj raspravi, tvrdeći da će demokrate iskoristiti priliku da prekinu vratolomijama koje imaju za cilj da odvuku pažnju javnosti.