Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Francuske rezultatom 14:10 i na taj način se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Zagrebu gde će se sastati sa Mađarskom.

Nakon prvog poluvremena koje je završeno nerešenim rezultatom, Srbija je zaigrala mnogo bolje u nastavku meča i odličnom realizacijom napada sa igračem više uspela je da savlada nezgodnog rivala od kog je izgubila na prethodnom prvenstvu Evrope u Splitu.

„Delfini“ su odlično započeli meč i sa dva rana gola Vica i Mandića došli do prednosti od 2:0. Nakon razmenjenih golova Drašovića i Vernua, Bodega je pre kraja prve deonice uspeo da smanji vođstvo Srbije na 3:2.

Izabranici Uroša Stevanovića u nastavku su napravili veliki broj prekršaja za isključenje i imali su problema da se izbore sa Bodegom, što su Francuzi efikasno koristili. Četiri različita francuska igrača upisala su se u strelce tokom druge četvrtine, a Srbiju su osim odličnog golmana Mitrovića u igri održali Mandić i Jakšić.

Početak drugog poluvremena bio je presudan za nastavak meča, s obzirom na to da su srpski reprezentativci zaigrali mnogo bolje u odbrani, uz odličnu igru u napadu i iznuđen veliki broj isključenja francuskih igrača. Drašović je sa dva gola primakao Srbiju trijumfu.

Poslednja četvrtina počela je istovetno kao i prethodna. Srbija je postigla dva gola na koje Francuzi nisu odgovorili, čime je Srbija odmakla na četiri gola prednosti. Nastavak je obeležio moralni pad Francuza, koji nisu uspeli da se trgnu, pa je Srbija rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji igrači Srbije, a ujedno i meča bili su Dušan Mandić i Radomir Drašović sa četiri postignuta gola, dok se kod Francuza istakao Tomas Verno sa tri gola.

Srbiju u četvrtfinalu očekuje duel sa Mađarskom koji je na programu u petak od 15.00 časova.