Midlzbro šokirao Čelsi pobedom 1-0 u prvoj utakmici polufinala Liga Kupa

Midlzbro šokirao Čelsi pobedom 1-0 u prvoj utakmici polufinala Liga Kupa

U iznenađujućem obrtu događaja, drugoligaš Midlzbro ostvario je važnu pobedu od 1-0 protiv Čelsija u prvoj utakmici polufinala Liga Kupa. Hejden Hekni bio je junak večeri, postigavši odlučujući gol u 37. minutu na stadionu Riversajd.

Tim Maurisija Poketina, sastavljen od skupocenih igrača, suočava se s teškim izazovima kako bi popravio svoju razočaravajuću sezonu u Premijer ligi, ali sada će morati da se suoči s teškim revanšom na Stamford Bridžu 23. januara.

Midlzbro, koji nije stigao tako daleko u Liga kupu od 2004. godine, pokazao je odlučnost i disciplinu u utakmici. Hekni je postigao jedini gol nakon brze akcije u šesnaestercu, iskoristivši centaršut Isaije Džonsa.

Kol Palmer imao je priliku da izjednači rezultat, ali je iz neposredne blizine promašio, a nespretnost golmana Midlzbroa Toma Glovera u prvom poluvremenu nije iskorišćena.

Revanš će biti ključan za Čelsi, dok će Midlzbro i dalje sanjati o još jednom velikom uspehu u ovom takmičenju nakon iznenađujuće pobede nad favorizovanim protivnikom.