Er Frans ponovno leti za Tel Aviv od 24. januara

Er Frans ponovno leti za Tel Aviv od 24. januara

Francuska aviokompanija Er Frans planira da obnovi letove za Tel Aviv od 24. januara, nakon prekida usled sukoba između Hamasa i Izraela koji je počeo 7. oktobra, saopštila je kompanija danas.

Letovi između Pariza (aerodroma Šarl de Gol) i Tel Aviva nastaviće se triput nedeljno, sredom, četvrtkom i nedeljom, počev od 24. januara, navodi se u saopštenju kompanije. Program letenja će biti značajno manji u poređenju sa situacijom pre 7. oktobra, s obzirom da će biti dva svakodnevna leta velikim avionima Erbas A350.

Er Frans ističe da je bezbednost putnika i posade njihov apsolutni prioritet i da pažljivo prate situaciju na teritorijama gde lete kako bi obezbedili najviši nivo bezbednosti.

Niskobudžetna podružnica Er Frans-KLM grupe, Transavia, takođe razmatra ponovno uspostavljanje letova za Tel Aviv od početka februara, prema izjavi portparola za AFP.

Ovo saopštenje Er Fransa dolazi dan nakon što je Lufthanza grupa najavila obnavljanje veza sa Izraelom od 8. januara, nudeći ukupno 20 nedeljnih veza s Tel Avivom, što čini 30% ranijeg programa.