SAD i Ukrajina koordiniraju korake za jačanje ekonomskog razvoja Ukrajine

SAD i Ukrajina koordiniraju korake za jačanje ekonomskog razvoja Ukrajine

U utorak su predstavnici vlada Sjedinjenih Država i Ukrajine održali onlajn diskusiju o daljim koracima za stvaranje dodatnog podsticaja za razvoj ukrajinske privrede, uključujući strateške industrije i poslovni sektor, izjavila je ambasadorka Ukrajine u Sjedinjenim Državama Oksana Markarova u objavi na svojoj Fejsbuk stranici nakon sastanka.

„Zajedno sa prvom potpredsednicom Vlade i ministarkom ekonomije Ukrajine Julijom Sviridenko održali smo važan sastanak sa specijalnom predstavnicom SAD za ekonomski oporavak Ukrajine Peni Pricker i ambasadorkom SAD u Ukrajini Bridžit Brink“, rekla je Markarova.

Tokom onlajn sastanka detaljno su razmotreni i koordinisani „dalji zajednički koraci sa američkim partnerima kako bi se dao dodatni podsticaj ekonomskom razvoju Ukrajine“, napisala je ona.

Posebna pažnja posvećena je realnom sektoru privrede, podršci kako strateškim privrednim granama tako i malom i srednjem biznisu.

Prošle nedelje je ambasadorka Oksana Markarova rekla na TV kanalu MSNBC da Ukrajina nastavlja uporne napore da obezbedi da SAD razumeju važnost dalje pomoći zemlji u njenoj borbi protiv ruske oružane agresije.