Đoković revijalnim mečom počinje nastup na Australian openu

Đoković revijalnim mečom počinje nastup na Australian openu

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković u utorak počinje treninge na terenima na kojima se igra prvi grend slem sezone. Prvi zvanični nastup na Rod Lejver areni prvi teniser sveta imaće u četvrtak na revijalnom humanitarnom spektaklu pod nazivom „Veče s Novakom i prijateljima“.

Na revijalnom meču koji će biti i svojevrsni rimejk prošlogodišnjeg finala nadmetaće se Novak Đoković i Stefanosa Cicipasa u mešovitim dublovima.

Partnerke će im biti aktuelna šampionka Australijan Opena Arina Sabalenka iz Belorusije i Grkinja Marija Sakari, trenutno osma igračica na VTA listi.

Tokom „proširene prve nedelje“ Australijan Opena biće odigrano nekoliko egzibicionih humanitarnih mečeva na „Rod Lejver Areni“, a Novak Đoković je pozvao sve ljubitelje tenisa u Melburnu da se pridruže njemu i njegovim kolegama, kao i gostima iznenađenja, koji se takođe očekuju na Rod Lejver areni.

„Povratak u Australiju i na Rod Lejver arenu, gde sam ostvario najveće uspehe, za mene je uvek veoma poseban. Radujem se što ću biti deo Nedelje otvaranja Australijan Opena i što ću biti domaćin ovog predivnog događaja, koji će prikupiti novac za decu kojoj je pomoć potrebna, što je veoma blisko mom srcu“, izjavio je Đoković.

Na centralnom terenu u utorak igrače se i meč između dve povratnice na teren, Japanke Naomi Osake i mlade Britanke Eme Radukanu.

Dan kasnije, u sredu 10. januara, egzibicioni meč odigraće Đokovićev najozbiljniji konkurent Karlos Alkaraz i zahuktali miljenik domaće publike Aleks de Minor.